Που εστιάζουμε στα λογότυπα για παιδιά
Πολλοί από τους βασικούς κανόνες που ισχύουν στην εικόνα που πρέπει να σηματοδοτούν τα επαγγελματικά λογότυπα επιχειρήσεων δεν εφαρμόζονται απαραίτητα σε λογότυπα που πρέπει να είναι φιλικά στην οπτική ματιά των παιδιών.
Αναμφίβολα τη προσέγγιση και την αγορά της υπηρεσίας ή του προϊόντος την επιτελούν γονείς και ενήλικες αλλά από τη στιγμή που δρουν “εκ μέρους” των παιδιών ισχύει μια διαφορετική στρατηγική κατεύθυνση στο δημιουργικό σκεπτικό και σχεδιασμό.
Δείτε δείγματα σε σχεδιασμό από το γραφίστα Κατσιγιώργη Παύλο και της σχεδιαστική υπηρεσία λογοτύπου μέσω internet του smartgraphic | creative studio και από το website Logo4start.com | λογότυπα από γραφίστα.
Δείγματα σε λογότυπα: παιδιάτρου, παιδότοπου, παιδικών κατασκηνώσεων, κέντρου λογοθεραπείας και ειδικών μαθήσεων καθώς και φροντιστηρίου.
Δείτε εδώ περισσότερα λογότυπα από smartgraphic | creative studio & γραφίστα Κατσιγιώργη Παύλο
Δημιουργικό σκεπτικό
Βασικές αρχές στο δημιουργικό σκεπτικό που αφορούν λογότυπα για παιδιά, έχουν να κάνουν με τη στρατηγική που ακολουθούμε στο σχεδιασμό:
- Τα λογότυπα για παιδιά μπορούν να έχουν αρκετά περισσότερα από 2 ή 3 χρώματα που έχουν τα κλασσικά λογότυπα επιχειρήσεων
- Πρέπει να αποδίδουν στο concept τους τη χαρά και κίνηση
- Χρωματικά προτιμούνται ζωηρά χρώματα κυρίως θερμού φάσματος. Και οι παλ αποχρώσεις επίσης μπορούν να επιλεχθούν ως χρωματική παλέτα.
- Οι φόρμες τους πρέπει να έχουν ελευθερία και όχι αυστηρές γραμμές και σχήματα
- Οι γραμματοσειρές μπορούν να script ή handwriting τύπου (χωρίς να αποτελεί κανόνα) που προσδίδουν το ασύμμετρο και το παιδικό ως εικόνα
- Στοιχείο έκπληξης που περιγράφει δημιουργικά την υπηρεσία αλλά ταυτόχρονα είναι κατανοητό από παιδί έως και ενήλικα
- Σήματα από cartoon τύπου χαρακτήρες ή ζωάκια επίσης είναι κατάλληλα ανάλογα το concept
Δείγματα σε επαγγ. κάρτες
Δείτε εδώ περισσσότερα σε επαγγελματικές κάρτες από γραφίστα Κατσιγιώργη Παύλο